Denemeniz Gereken En İyi Türk Atıştırmalıkları

Fast food eklemleri, aç olduğunuzda her zaman harika bir seçenektir. Türkiye’yi ziyaret ediyorsanız, her zaman nefis köfte konusunda uzmanlaşmış Köfteci Yusuf gibi bir restorana gidebilirsiniz. Veya her zaman KFC gibi (Türkiye’de de bulabileceğiniz) tanıdık markaları tercih edebilirsiniz.
Ama özellikle atıştırmalıklar söz konusu olduğunda yerel mutfağı denemeyi kendinize borçlusunuz. Eğer mideniz bulanıyorsa, bunlar Türkiye’de tatmanız gereken en popüler geleneksel atıştırmalıklardır.

Gözleme

Temel olarak gözleme, yoğurt ve zeytinyağı ile yapılan gözlemedir. Ortaya çıkan hamur daha sonra etler ve sebzeler, mantarlar, yumurtalar ve çeşitli peynir türleri gibi olası birçok içerikten herhangi biriyle dolduruldu. Daha sonra bir sac kalbur üzerinde pişirilir.
Geleneksel olarak insanlar kahvaltıda veya öğleden sonra hafif bir atıştırmalık olarak gözleme yerdi. Ama o kadar popüler oldu ki, restoranlardan yemek arabalarına kadar her yerde, her an bu ikramların tadını çıkaran insanlarla bulabilirsiniz.

Lahmacun

Bu, geleneksel Türk restoranlarından sokak tezgahlarına kadar her yerde bulunabilir. Kebapçılarda, meze olarak servis edildiği minyatür versiyonlarını bulursunuz. Her yerde bulunan bir sokak yemeğidir ve bazı insanlar öğle yemeğinde bile bundan zevk alır.

Temel olarak, ince bir diskiniz olması için sağlam bir irmik hamuru topunu yuvarladığınızda lahmacun elde edersiniz. Daha sonra üzerine dana eti veya kuzu eti gibi biraz kıyılmış et sürün. Ayrıca soğan ve biber de dahil olmak üzere diğer baharatları da ekleyin. Bazıları buna Türk pizzası diyor ama bu lezzetli çıtır atıştırmalık için bu isim yetersiz görünüyor.

Tantuni

Bu, buğday sarmadır ve içinde Türk otları ve baharatlarıyla tatlandırılmış ince dilim sığır eti bulacaksınız. Dana eti genellikle domates ve soğanla özel tantuni tavalarında pişirilir. Daha sonra öğütülmüş sumak ve yanında bir dilim limon ile servis edilir.

Bu, birçok yerde (özellikle Türkiye’nin güney kesimlerinde) bulabileceğiniz geleneksel bir sokak yemeğidir. Her tantuni aşçısının kendi versiyonu vardır, bu yüzden her siparişinizde benzersiz bir versiyon alacaksınız.

Kumpir

Evet, fast food restoranlarında her zaman patates kızartmasının tadını çıkarabilirsiniz. Ancak bu, birçok yiyecek standında ve büfede bulabileceğiniz tamamen farklı türde patates sokak yemeğidir.

Oldukça büyük ve kabuğu bozulmadan pişirilmiş bütün bir fırında patatesle başlar. Ortası kesilip kaşar peyniri, tereyağı ve patates püresi karışımı ile doldurulur. Daha sonra sosisler, salatalar veya salamura veya taze sebzeler gibi çok çeşitli seçeneklerle tamamlanır. Biraz ketçap ve mayonez koyun ve kesinlikle lezzetlidir.

Sigara Böreği

Sigara böreği, pek çok Türk’ün severek tükettiği bir yağda kızartılmış hamur işidir. Küçük, gevrek ince hamur rulolarınız var, bazen ince yufka hamurundan yapılmış. Diğer durumlarda biraz daha kalın olan yufka ile de yapılabilir.

İçeride peynirli maydanozlu ve bazen de yumurtalı kremalı bir doldurma karışımı elde edersiniz. Daha sonra kızartılır, böylece içi kremalı dışarısı çıtır çıtır olur. Kesinlikle normal bir Fransız kızartmasını yener!

Etli Ekmek

Bu, biraz pizzaya benzeyen başka bir atıştırmalık türüdür. Kelimenin tam anlamıyla “etli ekmek” anlamına geldiği için adı bile bunu yansıtıyor. Buradaki gözleme ince ve gevrek ve üstüne biber, domates ve soğan ile birleştirilmiş kıyma var, hepsi ince doğranmış. Bazen üzerine biraz peynir de alırsın.

Bunu piştikten sonra hala sıcakken yiyin. Tam bir deneyim için, köpüklü tuzlu yoğurt içeceğinin Türk versiyonu olan bir bardak Aryan ile deneyin.

Kabak Mücveri

Kabak mücveri, aperatif veya meze olarak da kullanılabilen vejeteryan bir garnitürdür. Bunlar temelde kabak böreklerinin Türk versiyonudur. Temel kombinasyon rendelenmiş kabak, yumurta ve undur, ancak aşçılar nane, dereotu veya maydanoz gibi otlar ile birlikte soğan ve beyaz Türk peyniri gibi şeyler ekleyebilir.
Tavada kızartıldıktan sonra yanında yoğurt bazlı soslar veya sade yoğurt ile servis edilir.

Antep Baklavası

Antep baklavası, birçoğunun ülkenin gastronomi merkezi olarak gördüğü Gaziantep’ten geliyor. İrmik kreması ve Antep fıstığı ile doldurulmuş ve daha sonra şurupla tatlandırılmış yufka katları ile tatlı bir börek.

Bir zamanlar Ramazan sonu için özel olarak servis edilirdi, ancak artık yılın herhangi bir zamanında alabilirsiniz. Hatta Gaziantep’e yolunuz düşerse bu baklavayı kaçırmamak için çok çalışmanız gerekecek. Şehirdeki 500’den fazla fırın bu ikramı sunuyor!

Category: Fast Food

https://fastfoodfiyatlari.com/