Geleneksel Türk Tatil Yemekleri

Özel ve geleneksel yemekler her zaman tatillerde ve özel tatillerde mevcuttur, çünkü yemekler her zaman her türlü kutlamanın bir parçası olacaktır. Dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi, belirli durumlar için serpme üzerinde belirli yemekler bulunamaz.

Türkiye’de özel tatillerde sıklıkla servis edilen bu yemekler nelerdir? Burda biraz var:

Gözleme

Yeşiller ve yapraklarla veya kıyılmış etlerle doldurulmuş bu lezzetli gözleme genellikle Ramazan bayramlarında ve mevsimlik bayramlarda servis edilir.

Börek

Bu hamur işleri, geleneksel olarak Türkiye’nin pek çok yerinde sahur olarak servis edilir, ancak İstanbul’da servis edilmez. Kandiller sırasında da sıklıkla dağıtılırlar.

Çöreks

Börek yerine genellikle İstanbul’da sahur ve ramazan ziyafetleri için servis edilir.

Pastırma

Ramazan bayramlarında pide ve kompostoların yanı sıra havada kurutulmuş kurutulmuş dana eti de geleneksel olarak tüketilirdi.

Pide

Pideler, genellikle et ve soslarla doldurulan özel yassı ekmeklerdir. Et yemeklerinin yanında servis edilirler ancak tek başlarına da tüketilebilirler. Genellikle Türk pizzası olarak da anılırlar ve artık bunları günlük olarak sunan Mevlana Pide ve Nizam Pide gibi zincirler var.

Keşkek

Bu yemek olmadan hiçbir düğünün tamamlanmadığı söylenir, çünkü bu buğday veya arpa güvecinde törensel bir et veya tavuk yemeği. 2011 yılında UNESCO tarafından Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Mirasları listesine eklenmiştir. Dini günlerde ve sünnetlerde de kullanılmaktadır.

Çorbalar

Çeşitli vesilelerle servis edilen farklı türlerde çorbası veya çorbalar vardır. Başlangıç ​​olarak düğün çorbası veya düğün çorbası ve toyga çorbası veya ziyafet çorbası var.

Tatlılar

Türkiye’de tatlılar her türlü ortamda yaygın olarak beğenilmektedir. İster dini ister geleneksel bir tatil olsun, kesinlikle farklı türlerde tatlılar bulacaksınız. Bazılarını satın almak da mümkün olsa da, genellikle el yapımıdırlar.

  • En popüler türler arasında:
  • Baklava, kıyılmış fındık ve krema veya ballı tatlı bir hamur işi.
  • Kenefe, şeker bazlı şurupla ıslatılmış başka bir tatlı hamur işi.
  • Güllaç ayrıca sütle ıslatılmış martı gofretleri, fındık ve bademle yapılan tatlı bir hamur işidir.
  • Şurupla ıslatılmış ızgara tasarımlı hamur işleri ailesi olan Hurma tatlısı.
  • Kadayıf veya tatlı ince erişte.
  • Lokum veya lokma, batının nişasta ve şekerden yapılan Türk lokumu olarak bildiği şeydir.
  • Şerbetler veya şekerli meyveli içecekler genellikle evlilik anlaşmaları sırasında servis edilir.

Türkiye’nin en özel günlerinde genellikle zengin, ağır ve tatlı yiyecekler sunulmaktadır. Geleneksel yemeklerin çoğu, köklerini birkaç nesil öncesine kadar izleyebilecek tariflerle evden pişirilir. Diğerleri, özellikle tatlılar daha kolay bulunabilir ve erişilebilir olabilir.

Her halükarda, bir Türk kutlamasının ne olursa olsun büyük bir yayılım göstermesini bekleyebilirsiniz.

Category: Restoran

https://fastfoodfiyatlari.com/